Mangler du ideer til opbevaring? Her er 10 fede måder at opbevare dine ting på

Hvis du ikke har særlig meget plads derhjemme eller bare gerne vil rydde nogle sager af vejen, så skal du bruge vores smarte ideer til at opbevare dine ting på!

Det er irriterende, at have ekstradyner, legesager, vintertøj og andre ting liggende og flyde, når du alligevel ikke skal bruge dem. Brug smarte opbevaringsløsninger til at skabe mere plads i dit hjem og få styr på dine overskydende ting. 

I denne artikel får du 10 fede måder, hvorpå du kan få lavet orden i dit hjem med opbevaringsløsninger!

1. Opbevaringskasser under sengen

Pladsen under sengen er et oplagt sted at opbevare dine ting. Køb et par lave plastikkasser med hjul, som du kan rulle under sengen, hvor ingen kan se dem. Du kan finde opbevaringskasser i supermarkeder, IKEA eller Jysk, som ikke koster mere end 100 kr pr. styk. 

2. Dekorative kurve og æsker

Mangler du et sted at opbevare magasiner, accessories, nøgler eller hobbygrej? Det er ikke de mest yndige ting at have liggende og flyde, men hvis du køber et par dekorative kurve til at stille på hylderne eller i vindueskarmen, så kan du bruge dem til at opbevare alle dine småsager uden, at det ødelægger æstetikken derhjemme. 

3. Opbevaring i multimøbler

Hvis du allerede er på jagt efter nye møbler, så kig efter sofaer, senge eller skabe med ekstra opbevaringsplads. Mange møbler er multifunktionelle og kommer med indbygget plads til opbevaring. Det kan for eksempel være et hulrum under sofaen, hvor du kan gemme ekstra tæpper og puder af vejen. Mange høje senge kommer også med udtræksskuffer, hvor du kan have ekstradyner eller vintertøj liggende. 

Hvis du mangler mere inspiration så har Audo Copenhagen mange fede opbevaringsløsninger.

4. Brug dine døre

Døren er et sted, hvor du nemt kan opbevare dine sager uden, at de optager plads på væggene eller gulvet. Du kan for eksempel hænge en knagerække på døren til dine tasker, jakker eller sportsgrej. Dette er smart, hvis du ikke har meget plads i entreen og gerne vil udnytte den så meget som muligt.

5. Skjul dit rod bag et gardin

Hvis du har mange ekstrasager stående på hylder eller i hjørner, hvor det ikke ser særlig pænt ud, så kan du gemme rodet af vejen bag et gardin. Hæng en stang op i loftet og find et flot gardin, som passer til din indretningsstil. Prøv at få gardinet til at passe så naturligt ind som muligt, så der ikke er nogen, som kan se, at du gemmer rod bag det.

6. Udnyt loftet

Hvis du ikke har alverdens plads på hylder og i skabe, så udnyt dit loft så meget du kan. Skru nogle kroge fast oppe i loftet og hæng en stang, hvor dine håndklæder kan tørre ude på badeværelse. Du kan også hænge et tøjstativ ned fra loftet, så du sparer plads i gaderobeskabet. 

7. Organiser dine sko i et skab

Drop skohylden og flyt skoene væk fra gulvet, så de ikke står og flyder i entreen. Du kan købe smarte og smalle reoler til entreen, hvor dine sko kan bo, så de ikke roder på gulvet. Samtidig kan du udnytte reolen ved at stille opbevaringskasser oven på, hvor du kan lægge dine nøgler, pung og cykellygter, når du kommer hjem. 

8. Gem vasketøjet af vejen

En stor kurv med vasketøj ser ikke særlig smart ud, når den står og flyder på gulvet. Få gemt kurven af vejen enten bag et gardin eller inde i et skab i vaskerummet. Hvis du er kyndig gør-det-selv menneske, så kan du kaste dig ud i at bygge dit eget lille opbevaringsskab til vasketøjet. Du kan for eksempel hamre 3 simple mdf-plader sammen, hvor du kan stille kurve eller kasser med dit vasketøj under.

9. Brug pladsen under trappen

Hvis du har en trappe derhjemme, så kan du udnytte pladsen under den. En trappe tager desværre rigtig meget plads i et hus, men du kan udnytte trappen til din fordel. Hvis der er "hul" under trappen, så kan du opbevare dine kasser og ekstra sager, og gemme dem bag et gardin. Du kan også bygge en skabsvæg under trappen med en lille dør, hvor du kan opbevare tøj, møbler eller hvad end du ikke vil have står og flyder. 

10. Udnyt dine hjørner

Hvis du har et hjem med mange kroge og hjørner, så udnyt pladsen ved at hamre en lille reol eller et par hylder op, hvor du kan stille ting. Det er svært at placere møbler i små hjørner og kanter, derfor står de alligevel ofte bare tomme. Hvorfor ikke bruge den ekstra plads til din fordel ved at fylde det lille indhak med hylder, hvor du kan stille bøger, kurve eller andre småting, så de ikke optager for meget plads i hjemmet.

Menu
Top